Voeding,

Ik denk dat iedereen zich herkent in de zoektocht naar welke voeding het beste past bij jouw smaak, waar je je goed bij voelt en vaak ook waar je niet zwaarder van wordt of waar je gewicht mee kunt verliezen. De eeuwige strijd met de kilo’s zou je eindelijk wel een keer willen opgeven en dat je gewoon alles kan en mag eten.

Als ik nu zeg, dat kan ook en dat mag ook, heb ik je aandacht. Maar je begrijpt inmiddels ook wel dat als je alles wat lekker en ongezond is natuurlijk niet tot de onbeperkte categorie hoort. Maar wist je dat je best veel lekkere gezonde voeding hebt en het helemaal niet zo moeilijk toe te passen is in je dagelijkse leven als je maar kiest voor pure, natuurlijke en onbewerkte producten en veel variatie. Als je het principe van 80/20 hanteert, dit houdt in voor 80% gezond blijft er 20% over voor jouw cheat/lekkere trek momenten. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw doel.

Het heeft namelijk helemaal geen nut om jezelf alles te gaan ontzeggen, dit houdt je namelijk maar even vol en emotioneel werkt het ook contra, alles wat je niet mag, wil je juist dan. Als je jezelf durft uit te dagen om op deze wijze te gaan leven, je leefstijl aanpassen, is het mogelijk om nooit meer jezelf uit te hongeren of iets te ontzeggen want je mag namelijk alles. Maar omdat je je steeds beter gaat voelen ga je gezonde keuzes ook steeds meer waarderen, dit is mindset.

Voeding heeft heel veel invloed op heel veel lichamelijke processen en te vaak teveel verkeerde keuzes kunnen leiden tot voedsel intolerantie, allergieën, slechte weerstand, vermoeidheid, psychische problemen en nog veel meer.

Ik lever geen vaste eet schema’s omdat ik hier niet in geloof. Dit kan voor een aantal weken fijn zijn om aan vast te houden omdat je jezelf een doel hebt gesteld. Vaak is het doel afvallen en kun je voor jezelf de knop wel omzetten. Maar wat gebeurd er na die weken? Je vervalt vaak weer in oude gewoontes en hebt niets geleerd. Je voedings- leefstijl aanpassen begint met voelen en het herkennen van de emoties en het waarom je bepaalde keuzes maakt.