Sport en beweging

Bewegen doen we, als je gezondheid dit toelaat, eigenlijk allemaal dagelijks. Beweging is belangrijk, t zorgt ervoor dat de processen die plaatsvinden in ons lichaam optimaal functioneren. Ook dit is voor iedereen weer heel erg anders, denk hierbij aan wat voor werk je doet, zittend of met veel lichamelijke inspanning.

Een sport beoefenen doe je meestal om in conditie te blijven, t spel element of om meer kracht op t bouwen. Sporten kun je ook doen met een bepaald doel, bijvoorbeeld als extra ondersteuning bij het afvallen. Sporten is goed voor je hormonen, als je op de juiste manier sport tenminste want anders kan het ook weer hormonale disbalans veroorzaken. Als je traint met het doel om hormonaal in balans te zijn of te komen kan dit leiden tot betere gezondheid, meer energie, meer kracht, betere stofwisseling, betere insulinegevoeligheid, betere belastbaarheid van t lichaam, meer spiermassa, betere conditie en minder vetmassa. Volgens het hormoonfactor principe is krachttraining de meest effectieve manier van trainen. Hiervoor kunnen persoonlijke fitness schema’s worden toegepast.

Bewegen hoeft niet altijd het doel verbetering zijn, dit kun je dagelijks doen. Sporten/trainen, afhankelijk van de duur en de zwaarte kun je elke dag doen maar wordt niet aangeraden, herstel is belangrijk.