Wie ben ik,

Mijn naam is Saskia Krippendorf, 51 jaar, getrouwd, moeder en nog zo veel meer.

Ongeveer 8 jaar geleden kwam ik in de pre fase van de overgang, ik herkende mezelf soms niet meer. Ik wilde mijn relatie beëindigen (vreemdgaan was ook een optie), mijn motorrijbewijs halen, had nachtelijke zweetaanvallen, vanuit het niets kreeg ik duizeligheid- aanvallen en werd emotioneel alle kanten op geslingerd, met flink wat depressieve gevoelens soms. Ik voelde duidelijk, dit ben ik niet, dit is de bewuste overgang. Maar als optimist en positief ingesteld mens, ondanks dat ik pas 43 jaar was heb ik deze periode aangepakt om met mezelf aan de slag te gaan. In de jaren die volgden ben ik gaan kijken naar mijn eet- ,drink- en beweeg gedrag. Meer en/of anders gaan sporten, gekozen voor gezondere voeding. Ook het gebruik van alcohol ben ik anders gaan bekijken en heb mezelf hierin uitgedaagd door periodes helemaal niet meer te drinken. In 2016 ben ik in aansluiting op mijn doktersassistente diploma gestart met een psychologie studie met als doel te gaan coachen. Deze studie heeft er aan bijgedragen dat ik op emotioneel vlak kon gaan opschonen, het werd dus ook een zelfstudie.

Dit alles heeft mij als mens flink veranderd en ja, dat was soms best uitdagend en spannend. Buiten de hormonale veranderingen die plaatsvonden in mijn lichaam ben ik mij gelukkiger gaan voelen, beter voor mijzelf gaan zorgen. Meer mijn grenzen gaan voelen en ook gaan aangeven in mijn omgeving. Liefde voor mezelf is hierin een belangrijk aspect geworden, ik durf nu te kiezen wat voor mij goed is. Ik noem het een beetje de Fuck It fase, geen tijd en ruimte meer voor onbenul en tijdsverspilling. De overgang, waar ik inmiddels alweer een aantal jaren inzit kan ik door mijn huidige leefstijl goed behappen. De zelfkennis en aangepaste leefstijl zorgt voor een goede balans en vertrouwen dat ik het goed heb gedaan en nog meer aankan. De veranderde leefstijl, voornamelijk de keuze voor gezondere voeding heeft er aan bijgedragen dat mijn gezondheid vooruit is gegaan ten opzichte van meerdere allergieën. Mijn immuunsysteem is aanzienlijk verbetert.

In 2019 heb ik ervoor gekozen om een opleiding tot hormoonfactor trainer van Ralph Moorman te gaan doen omdat ik heel graag ook anderen vrouwen maar ook mannen wil ondersteunen in hun zoektocht naar een (ver)beter(d)e versie van zichzelf.