Voeding

Ik denk dat iedereen zich herkent in de zoektocht naar welke voeding t beste past bij jouw smaak, waar je je goed bij voelt en vaak ook waar je niet zwaarder van wordt of waar je gewicht mee kunt verliezen. De eeuwige strijd met de kilo’s zou je eindelijk wel een keer willen opgeven en dat je gewoon alles kan en mag eten.

Als ik nu zeg, dat kan ook en dat mag ook, heb ik je aandacht. Maar je begrijpt inmiddels ook wel dat als je alles wat lekker en ongezond is natuurlijk niet tot de onbeperkte categorie hoort. Maar wist je dat je best veel lekkere gezonde voeding hebt en het helemaal niet zo moeilijk toe te passen is in je dagelijkse leven als je maar kiest voor pure, natuurlijke en onbewerkte producten en veel variatie. Als je het principe van 80/20 hanteert, dit houdt in voor 80% gezond blijft er 20% over voor jouw cheat/lekkere trek momenten. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw doel.

Het heeft namelijk helemaal geen nut om jezelf alles te gaan ontzeggen, dit houdt je namelijk maar even vol en psychisch werkt het ook contra, alles wat je niet mag, wil je juist dan. Als je jezelf durft uit te dagen om op deze wijze te gaan leven, je leefstijl aanpassen, is het mogelijk om nooit meer jezelf uit te hongeren of iets te ontzeggen want je mag namelijk alles. Maar omdat je je steeds beter gaat voelen ga je gezonde keuzes ook steeds meer waarderen @mindset.

Voeding heeft heel veel invloed op heel veel lichamelijk processen en te vaak teveel verkeerde keuzes kunnen leiden tot intoleranties, allergieën, slechte weerstand, vermoeidheid, psychische problemen en nog veel meer.